Ana Sayfa İş Dünyası İş kadınları Baran Çelik’i dinledi

İş kadınları Baran Çelik’i dinledi

BUİKAD’ın İş’te Sohbetler toplantılarının beşincisinin konuğu Beyçelik Holding CEO’su ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik oldu.

Yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla pek çok proje hayata geçiren ve yürüttüğü tüm projelerin sürdürülebilirliğine büyük önem veren, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), iş yaşamında başarıları ile takip edilen ve rol model olan iş liderlerini iş insanları ile buluşturmaya devam ediyor. İş’te Sohbetler’in 5. konuğu Beyçelik Holding CEO’su ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik oldu.

[ngg src=”galleries” ids=”47″ display=”basic_slideshow”] 

Otomotiv ihracat şampiyonu

Etkinliğin açılışında, kürsüye çıkan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın; yürütülen tüm projelerin devamlılığına büyük önem verdiklerini Noktalama ve İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri gibi bilinirliği yüksek projelerini bu yıl onuncu kez gerçekleştirmekten gurur duyduklarını ifade etti. Yalçın; “Tüm proje ve etkinliklerimizde, farkındalığı arttırmak ve kitlelere ulaşmak büyük önem taşıyor. “Zirveden Gelen Topuk Sesleri” paylaşım toplantılarında kadın rol modellerin hikayelerini dinlemek üzere çıktığımız yol, İş’te Sohbetler ile devam ediyor. Birçok kıymetli isim ağırladık, bugün de Beyçelik Holding CEO’su ve OİB Yönetim Kurulu Başkanı olarak Baran Çelik’i ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İhracat oranı bir önceki yıla göre %11 artış göstererek, on üçüncü kez şampiyonluk alan bir sektör otomotiv. Ve o sektörün kalbi Bursa’da atıyor. Bu sebeple son gelişmeleri kendisinden dinlemek çok değerli.” şeklinde sözlerine devam etti.

Kadınlar doğru yönlendirilmeli

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe BUİKAD üyelerinin yanı sıra, Bursa iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.  Baran Çelik sunumunda, Beyçelik’in ana faaliyet alanı olan otomotiv sektöründe kadın istihdamına yönelik yaptıkları çalışmalara ve sektörde bu konuda neler yapılabileceğine değindi. Çelik “Şirketimizde masa başında çalışan kadın müdür de var çekici operatörü olarak çalışan da var. Sektörde bir değişim yaratabilmek için bu tarz örnekleri çoğaltmalıyız. Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri yaygınlaşarak her kademe de her pozisyondaki kişilere bu eğitim verilmeli. Dünya otomotiv endüstrisi önemli bir değişimin içinde. Sektörün gündeminde teknolojik gelişmeler ve endüstri 4.0 yer alıyor.  Teknoloji ile iç içe olan bir kuşak şu anda iş hayatında, yeni nesil de arkasından geliyor. Bu yüzden kadınlara genç yaşlarda meslek belirlerken sektörün bu dinamik tarafını aktarmak ve onları sektöre kazandırmaya çalışmalıyız” dedi.

[ngg src=”galleries” ids=”48″ display=”basic_slideshow”]

Cinsiyet eşitsizliğinde durum vahim

Keyifle geçen söyleşinin sonunda toplumsal cinsiyet eşitliğine dair yürüttükleri çalışmalardan ötürü Baran Çelik’i tebrik ederek, teşekkür plaketi takdim eden,  BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın; şu sözlerle konunun önemini vurguladı: “2018 Küresel Cinsiyet Eşitsizlik 2018 raporu açıklandı. Türkiye  149 ülke arasında maalesef 130. sırada. Aynı rapora göre kadınlar ile erkeklerin eşit hakka sahip olması için 108 yıl, eşit ücrete sahip olması için 202 yıl gerekli. Bu nedenle insan eksenli, sürdürülebilir, çağdaş ve ekonomik açıdan aydınlık bir geleceğin kadınların katılımı ile olacağını, bunun bir kadın problemi değil kadın erkek ayırt etmeden toplum problemi olduğunu kabul etmemiz buna göre hareket etmemiz bence biz iş insanlarının görevi. Bu yönde yürüttükleri politikalar ve örnek uygulamalar ile bu şirketler, topluluklar ve rol modeller çok önemli.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz